De la proiectare la producție cu ajutorul Start-Up Nation 2017

27.11.2018

Revista din lemn

Informația despre Start Up Nation a venit exact la timp

Andreea și Alexandru Dumitru au aflat despre Start-Up Nation în 2016 de la niște prieteni care aveau o firmă de consultanță. La vremea aceea lucrau în propria firmă, făceau proiecte de mobilier pentru firme de arhitectură și design interior. Andreea – inginer – și Alexandru – arhitect – își făcuseră deja un nume în București în domeniul amenajărilor interioare, în condițiile în care execuția mobilierului era externalizată. Din cauză că nu erau întotdeauna multumiți de ceea ce primeau, gândul de a începe să producă mobilierul pe care-l proiectau apăruse de ceva vreme. Informația despre Start-Up Nation a venit exact la timp.

Întocmirea dosarului, aprobarea proiectului, alegerea furnizorului de utilaje

Familia Dumitru este din Titu așa că a fost simplu să înființeze o firmă acolo. Firma de consultanță a prietenilor s-a ocupat de tot ce a însemnat dosarul Start-Up Nation îndrumându-i pentru a obține un punctaj cât mai aproape de maximum. Faptul că firma urma să fie din afara Bucureștiului aducea mai multe șanse de reușită. Așa a apărut, în 2017, Euphorica Concept SRL.

Alte criterii care au ajutat la întrunirea punctajului maxim au fost angajarea a 2 persoane care provin din categorii defavorizate*/absolvenți după anul 2012/ șomeri, precum și faptul că firma urma să aibă o activitate de producție.

 

Pentru dosarul de achiziții au trimis cereri către 5 funizori. Trei dintre ei au răspuns, iar în final au hotărât să meargă mai departe cu Danibrum.  A contat prețul, termenul relativ scurt de la lansarea comenzii până la livrare (max.o lună) și relația pe care au stabilit-o în timpul negocierilor.

Au ales să foloseasca întreaga sumă aprobată – 200.000 lei – pentru achiziția de utilaje, urmând să contribuie ei cu valoarea TVA-ului. Cu această sumă au achiziționat de la Danibrum:

  • Circular cu masă mobilă și incizor Holzmann – Austria, model FKS 400VF – 3200
  • Mașina automată de aplicat cant ABS HOLZMANN Austria KAM 215 EPS
  • Mașina de frezat în coordonate – ROUTER CNC Model 2030 TOP
  • Aspirator local de rumeguș și praf ACword – Cehia, model FT 403

Autro: Dan Radu

Pentru a citi mai departe CLICK AICI!