Cum se colorează rășinile epoxidice

19.11.2018

Revista din lemn

Rasina epoxidica trezește în contiuare interes în rândul celor pasionați de lemn. Reacțiile voastre la articolele despre acest subiect precum și dorința de a afla lucruri noi sunt dovezi în acest sens. Primesc mereu de la voi întrebări despre rasina epoxidica transparenta, despre cea potrivită pentru lemn sau despre colorarea rășinilor. După ultima întrebare legată de colorarea rășinilor epoxidice am căutat să văd care sunt coloranții cei mai folosiți pentru ele și am fost surprinsă să aflu că sunt tot felul de moduri de a le colora, multe dintre ele la îndemâna oricui. Să vedem împreună cum și cu ce putem colora rasina epoxidica.

Ce trebuie să știți atunci când vă hotărâți să colorați rasina epoxidica

Despre tipurile de rășini epoxidice și domeniile de utilizare am spus aici așa că nu am să mai revin. Dacă aveți un proiect cu rasina epoxidica și lemn trebuie să știți că nu orice rășină alegeți se potrivește proiectului. Trebuie să folosiți rășină epoxidică transparentă pentru lemn ce poate fi turnată. Există și varianta cu autoeliminare de bule ceea ce va face mult mai ușoară munca în cazul în care proiectul nu include și bule rămase în peliculă.

Rășina care se usucă transparent este cea mai potrivită pentru colorare. Trebuie avut în vedere că prin uscare rășina capătă o ușoară tentă galbenă ce poate influența culoarea dorită. De aceea recomandarea este să se pregătească întai o cantitate mică de rășină si numai după ce decideți că este ceea ce vreți să treceți la prepararea unei cantități mai mari.

Autor: Mihaela Radu

Pentrua citi mai departe CLICK AICI!