Avantajele și dezavantajele caselor de lemn

05.03.2019

LemnSuperMarket.ro

A fost odată, ca niciodată....o căsuță din lemn.

Fiecare are o casă a visurilor sale. Totuși, când vine vorba despre planificarea concretă, trebuie avute în vedere foarte multe aspecte. În ceea ce urmează încercăm să dăm câteva repere, puncte pro și contra legate de casele din lemn.


Dacă visezi să te muți cât mai rapid într-o casă nouă, construirea unei case din lemn este o soluție bună. Un alt motiv pentru a alege lemnul pentru căminul tău este creativitatea arhitecturală largă pe care o oferă acest material. Lemnul, dacă este folosit cu profesionalism, permite atât construcția caselor rustice, tradiționale, cât și a liniilor moderne și contemporane.

Iată un ghid scurt despre casa din lemn:
Avantaje: 
Construcție rapidă
• timpul de construcție este mult mai redus decât la o casă din cărămidă. Unele tipuri, care au o fundație pregătită, pot fi montate chiar în 2-3 zile.
• având structură ușoară necesită fundație mai simplă
Rezistență
• datorită proprietății de flexibilitate a lemnului, o casă din lemn este mult mai rezistentă la cutremure
Izolare bună
• deoarece lemnul este un material izolator bun, asigură izolație termică apreciabilă. În interiorul unui case din lemn vara este mai răcoroasă, iarna mai călduroasă. 
Preț avantajos
• construirea costă mai puțin. Fără orice fel de amenajări interioare, diferența poate să ajungă până la 30-35%
Ecofriendly (nici nu trebuie să detaliez ;) 

Dezavantaje:
• sensibilitate la foc. Necesită mare atenție, instalația electrică trebuie izolată corespunzător.
• lemnul poate fi atacat de insecte, mucegai. Cu tratarea corespunzătoare a lemnului în faza de pregătire se poate elimina acest dezavantaj.
• sensibilitate la umiditate. Rețeaua de apă trebuie proiectat cu cât mai puține îmbinări și cu mare atenție și precizie la elementele îmbinate.
• prezintă grad redus la izolare fonică, fapt care poate cauza disconfort. Însă și această problemă poate fi înlăturată cu o izolare bine făcută.
Specialiștii spun că construirea caselor din lemn nu este influențat de condițiile meteo, se pot executa și în sezonul rece. Restricțiile sunt la nivelul fundației, care nu poate fi realizată la o temperatură mai mică de 5 grade Celsius.
Alege cu curaj lemnul pentru locuința ta pentru avantajele tehnice și estetice și pentru construcție ecologică. Lemnul te face să te simți bine, te bine dispune -spun psihologii :)!

Consultați ofertele producătorilor de case de lemn înregistrate pe portal Aici.

Articol realizat de către LemnSuperMarket.ro