Aditivi pentru lacuri și vopsele care îți ușurează munca

25.07.2019

Revista din lemn

Aditivii pentru lacuri și vopsele sunt produse care se adresează în primul rând celor care finisează în fabrici, adică profesioniștilor. Cu ajutorul lor poate fi îmbunătățit aspectul final al peliculei sau pot fi evitate unele surprize neplăcute la aplicare. Există unii aditivi și în magazinele de bricolaj. Sunt cei mai ușor de folosit si care fac “reglaje” mai grosiere. În cazul celor folosiți în industrie vorbim de reglaje fine, pentru rezultate cât mai bune. Este bine ca cei ce se ocupa de aplicare să aibă o colecție de astfel de aditivi pentru lacuri care să le permită rezolvarea rapidă a problemelor.

Aditivii sunt substanțe care se adaugă în lac în cantități foarte mici, de 0,1% pana la 3%, rareori 5%. Efectele sunt însă remarcabile iar calitatea peliculei finale mult îmbunatățită. Pot fi împarțiți în mai multe categorii: aditivi care schimbă sau îmbunătățesc aspectul peliculei, care fac aplicarea mai ușoară, care înlătură anumite defecte sau prelungesc viața materialului lichid (înainte de aplicare). Dacă sunteți implicați în acest sector de activitate al fabricii este bine să vorbiți cu furnizorul de lacuri și vopsele despre achiziția aditivilor. Nu aveți nevoie de cantități mari, un litru din fiecare este suficient.

Nu îmi propun să descriu fiecare aditiv. Ar fi și dificil pentru că fiecare producător are proprii aditivi care uneori pot rezolva mai multe probleme. Pentru a vă face o idee am să vă spun despre ei grupându-i în câteva categorii.

Autor: Mihaela Radu

Pentru a citi mai departe CLICK AICI!